TEMUDUGA

  Assalammualaikum ... Hai selamat pagi, rasanya lama dah bella tak update new story kan , maklumlah nak jadi bissnesswoman dah hahaha cehh2. So kalau rasa nak tahu pasal bissness yg bella join boleh lah terus pm fbbella atau pun tunggu next entry bella akan update okay... Untuk story kali ni nak cerita pasal temuduga SPA. Hah so sape2 yang ada yang baru nak pergi temuduga boleh lah ambik info sikit dari blog bella . Tapi bella lebih fokus pada jawatan PEMBANTU PENGUATKUASA KASTAM GRED W17. Waktu perg interview tu terbongakk2 lah nak cari tempat temuduga tu sbb tempat dia beralih di tingkat lain. So rajin2lah bertanya.

Untuk first sekali yang paling important korang kena pastikan bawalah surat temuduga yang korang dpt dari abg posmen . Then pastikan korang bawak sijil asal dan salinan ,jgnlah tergatal2 pulak sampai2 baru nak fotostat itu ini , sbb at sana takde mesin fotostat . Susun ikut urutan taw , nanti kena marah pulak . Datang awal 30minit sebelum waktu temuduga tu sbb itu semua markah taw, yang penting berpakaian sopan. Untuk soalan2 waktu bella masuk baca bawah ni yo,tapi sebelum masuk ketuk pintu dulu ,then ucapkan salam , jangan terus duduk taw :)

Soalan - soalan cemas :
1-Sila perkenalkan diri anda cerita apa2.
2-Sewaktu dapat temuduga apa persediaan anda buat.
3-Jawatan apa yang anda mohon(ini dia shj nak test ni hihi)
4-Pulau langkawi apa kaitan nye dengan kastam,selain p.langkawi apa lagi pulau.
5-Nyatakan nama bendera , apa warnanya , maksudnya( ni bergantung sebernanya sbb bella pergi temuduga dah nak dekat merdeka)
6-Namakan 5 rukun islam(ni lg x tahu knp dia tanya hehehe sah nak test ni)
7-Apa visi dan misi kastam.
8-Apa itu GST.
9-Apa kelebihan anda dari calon lain.
10-Apa sumbangan yang bakal anda berikan pada kastam.
11-Apa bahagian2 kastam yang ada.
12-Berapa berat and tinggi ,seimbang ke tak(malu siot dia tanya ni)
13-Kenapa mintak kastam nyatakan sebab.

Antara soalan yang bella ingat lah ni , kira korang mmg kena baca kalau boleh nama ketua pengarah kastam , time bella ni nasib baik dia tak tanya nama siapa2 pun hihi. So good luck pada semua ye ,doakan bella juga dapt kerja ni hihi amin.


FROM:MISS BELLA

MENCARI GENG CHURP-CHURP

 Assalammualaikum semua :) Hai bella harini nak annouce a good news sebernanya...Bella sedang mencari geng churp2 .Hanya 100 orang je dikehendaki tapi kalau boleh nak lebih.Objektifnya simple je untuk menaikkan jumlah churp2 korang dengan cepat :).Yang penting kerjasamalah... And bella buka keahlian untuk group churp2 ni dekat facebook apabila bella dah dpt response yg positif dari para blogger2 lain atau ahli2 churp2 yang lain dengan minimun dah ada 100 orang yang nak join.So kalau boleh korang sebarkanlah maklumat ni pada member2 korang ke,supaya lagi ramai join lagi banyak income korang.Only a simple rules:

*Sudah menjadi ahli churp2(kalau baru nak join pun boleh)
*Jujur untuk click link semua ahli2 churp2
*Ada facebook(sebab link nanti nak share at group fb)

Hanya 3 yarat jew simple kan,so kalau korang nak join boleh leave comment korang at bawah ni okay.Cukup 100 orang baru bella buka group tu dekat facebook.


FROM:MISS BELLA

Total Pageviews