KEHILANGAN DIA ;'(((



09.05.1936-03.07.2011
AL-FATIHAH
SEMOGA BELIAU DI TEMPATKAN DIKALANGAN ORANG YANG BERIMAN DAN DIPERMUDAHKANLAH URUSANNYA DI SANA..."



Hari ini aku nak luahkan lg about hidup aku,hati aku rasa mcm dh xde pape dah,rasa lemah,rasa sedih smue myelubungi...Pada 3/7/11 pd subuh pagi aku mndapat berita wan tercinta pergi buat selamanya.Hati hancur sgt waktu tu sbb ahad tu xcited nak jmpe dia coz mse dia duk at hspitl aku bz x dpt jmpe dgr2 dia koma,tapi pg bersiap rse nk pengsan dgr bnda tu...air mata aku x berhenti mengalir dri naik kete smpai lh ke hospital...Aku rse mcm kehilangan sgt,coz dia 1nye yg wan aku ade,dia yg dulu pnh aku jaga,suap dia makan,dgr dia bercerita...Dia pergi krn jagkitan kuman yg dh merebak di selruh bdn...Aku x smpai hati lihat dia,rse x percaya sekelip mata berlalu suaranye,senyumanya terngiang2 lagi...Tapi aku kena redha kepergian nya nmun aku x kuat nak hadapi aku selalu mengis mngenangkn dia...Bila aku pergi sekolah tadi air mata aku jatuh lgi...aku rindu nak cium dia peluk dia...yang pergi ttp pergi,tp dptke aku hadapi ini...kehilangan dia amt bermkna dlm hidup...pagi bngun gi sekolah teringat dia makan roti cecah air kopi...pstu longtong fav dia...rindu tgok cara dia makan,tidur sebelah dia dan di belai dia,suara yg selalu bertnya ke mana kita g...ingt dulu dia suka mkn drumstick kfc,seronok tgok diat makan...wan ingt x dulu wat nak makan mat donald semua gelak dgr wan ckp tu...;(( setiap aku wat fikir psl dia,dia lama mnderita,dan skunx tuhan sayangkan dia...sayu tgok muka dia,telekung and kain lps yg dia dah lama kata nk pkai akhirnya trcapai juga,sedihnyer...2 mnggu sblum dia pergi dia ada bgthu along klu along g bljr lma 3 thn waktu2 wan dah xde sdih aku dgr...ptg smlm aku dgr yg seblum dia pergi hospitl tu dia dlm blik air bersujud tiba2 mgkin dia tahukan nk pergi...dan mlm sbelum dia pergi,sempat dia mngucap allah...skunx rasa diri aku kosong,x de smngt hari2 nges dia wan yg aku syg n x penh sangka akn pergi...pg2 bila jln g skola air mata aku msti jatuh sdih sayu sgt...aku x boleh bersendirian...tapi aku kna redha bella kau kne kuat...wan klu wan dgr kacik nk ckp KAKCIK AKAN BELAJAR BERSUNGUH2,BUKTI PADA WAN..KAKCIK X NAK TINGGAL SOLAT AND AKAN SELALU BACA YASSIN UNTUK WAN SUPAYA WAN MASUK SYURGA ;(( WAN RAYA TAHUN NI XDE MAKNE DAH...WAN AND KAMPUNG HALAMAN TINGGAL KENANGAN...



FROM:MISS BELLA

2 comments:

~~~~WaNi~~~~~ said...

menagis aku...bella teringt kt wan.....=(

chenta_bella said...

Aku tulis nie rindu dia...dia buat ramai cucu dia tersenyum ;'(( dalam masa yang sama dia sdg menderita...

Total Pageviews