KEINDAHAN CIPTAAN ILLAHIHari ni nak tahu tak bella cerita about keindahan ciptaan tuhan,wah macam pro jew cehh heheh,okaylah jom dgr bella bercerita.bella bersuyukur dapat lagi melihat wajah ibu dan ayah kerana tuhan mengizinkan bella melihat dan mencipta mata untuk bella.Alhamdullilah bella mampu mendengar ayat2 suci al-quran,kerana tuhan menganugerahkan telinga untuk para umatnyer.Tuhan menciptakan mulut untuk para umat nyer berzikir,dan paling penting tuhan telah mengurniakan hidung untuk para umatnyer bernafas dan menikmati alam ciptaan nya.Namun kadang2 kita mesti pernah merungut.


FIKIRAN WANITA:
1-KENAPA AKU TAK SECANTIK DIA?
2-KENAPA AKU TAK SEHEBAT DIA?
3-KENAPA LELAKI TU NAK DIA?
4-KENAPA DIA RAMAI ORANG NAK BERKAWAN?
5-KENAPA DIA SELALU BERTUAH?


KENAPA?KENAPA?KENAPA?

JAWAPANNYA:
1-Setiap apa yang tuhan ciptakan itu,masing2 mempunyai keistimewaan sendiri.Secantik2 wanita adalah wanita yang suci hatinya,menjaga maruahnya.Jadilah diri sendiri,tak perlu hipokrit,biar orang menerima kita seadanya.

2-Tuhan tahu apa yang dia lakukan,setiap manusia ada kelebihan sendiri,cuma kita perlu berusaha mencarinyer.Tuhan itu maha adil dan saksama,kita bukan tak hebat tapi kita sendiri tak mahu jadi hebat.Jadi berusahalah bersunguh2 kerana USAHA ITU TANGGA KEJAYAAN.

3-Janganlah menilai seseorang itu dari luaran,biarpun kita tak dapat menilai isi hatinya tapi apa salahnya kalau kita cuba mengenalinya.Orang kata tak kenal maka tak cinta,jadi jika seseorang lelaki itu jatuh cinta pada seseorang wanita bukan sebab kecantikkannya tapi mungkin dari segi akhlaknya.

4-Jika niat kita baik,kita suka membantu orang yang lemah,cara pergaulan kita baik,maka ramailah ingin dekati kita.Bak pepatah buat baik di balas baik,buat jahat di balas jahat.

5-Tuhan itu selalu menguji kesabaran umatnya,kadang2 dia berikan kita tuah,kadang2 dia timpakan kita dugaan,jadi tak semua orang miliki tuah ,walau dimana anda berada kejayaan tak tiba dengan mudah.Jadi setiap apa yang tuhan beri pada kita sebenarnya dia ingin kita selalu mengingatinya.

JADI MACAM MANA?TERJAWABKAN APA YANG BERADA DALAM FIKIRAN SELAMA INI.SETIAP APA YANG KITA ADA BERSYUKURLAH SEBELUM IANYA DITARIK,DAN HARGAILAH APA YANG KITA ADA.

FROM:MISS BELLA

2 comments:

smilenajah93 said...

yeah ! stuju tu . usaha doa tawakkal :)

Bella Razali said...

Terima kasih komen =)))

Tuhan suka umatnya berusaha dalam setiap apa yang mereka lakukan >,<

Total Pageviews