A MOMENTS AS PART 1 :)


Dulu first sekali xcited sangat nak masuk belajar balik :) hati membuak2 nak belajar balik duduk asrama,belajar dengan kawan sama2,merantau negeri orang sangat seronok kalau difikirkan :) tapi hidup tu di luar  jangkaan akal fikiranku fuhhh~ Duduk asrama ,buat aku rindu rumah,terkenang2 kegiatan aku bila berada di rumah :) belajar dengan kawan2 memang seronok tapi aku tak dapat go on ,kena berdikari baru boleh buat kerja =,=" bila merantau negara orang xcited seronok semua memang best tapi bila kuar dengan kawan2 je boring nak family,sbb selalu nak beli barang bukan guna duit kita huhuhu,ni tak kena jimat2 =,="... 24 NOV aku berdaftar and menjadi seorang student U,perasaan time tu sangat bangaa sebab jadi student balik,x payah susah2 kerja cari duit weee~(malaskan aku eh taklah cuma tak rajin je)

Okay setelah habes mendaftar adalah kewajipan ialah menjalani minggu destini siswa yup :) act taklah teruk sangat dari apa yang bella search dri google,cuma agak teruk sbb kita kene jadi skema buat sementara waktu hehehe,tengoklah muka kitaorang tanpa make-up tu huhuu... pastu makan cuma 4 min jew tak boleh bercakap taw.jalan kena cepat and tido lambt pling lewat 1 lah.yang ni bella duduk dengan my roomate maklumlah baru nak sesuaikan diri so snap picture pun formal je hehehe.


Setelah selesai mds,minggu ke berapa ntah ini,bella dalam clas bertungkus lumus utk siapkan assigment.p/s:abaikan kawan aku tu hehehe. Okay akhirnya bergelar student landscape architecture at UITM SI .taklah semudah yang bella sangka kos ni sangat taoff ,fizikal n mental wajib kuat bcoz semua lecturer straight ,assigment kena creative huhu,berapa banyak assigment bella kena reject,kena campak at lantai then pergi kutip.tapi itu semua practice make perfect :)


Kos yg bella amik ni act best jugak bila ada trip bcoz kiteorang ada tengok site at luar hehehe,tengoklah tepi jalan pun jadi aku pose hahaha,time ni last trip for final project,bayangkanlah kiteorang semua kena lukis tepi jalan tu apa yang kiteorang nampak,act time ni at urban site hahaah urban?parit?this u call urban site?like my bel lecturer said hehehe,sebernanya kiteorang ikut jew ,semua senior ckp sem ni kiteorang rugi sbb pergi site pun dekat jew,xpe abg2 akak2 kiteorang ada lagi 5 sem hahaaha.


Ingatkan lepas tamat MDS dah takde dah mcm ragging2 ni tapi rupanya tak berakhir disitu hehehe,last ialah induksi rupanya ini kena buat sepanjang sem kira setiap sem ini memang ada,dia punya aktiviti best jugaklah hah yang ini gambar time ceramah tapi part ini memang mengantok lah sbb aku tido kowt,paling best bila buat aktiviti kump,sbb kump aku semua creative heheh puji sendiri :) betullah bayangkan kiteorang bina bunga raya taw utk melambangkan negara malaysia cuma guna paper jadikan ianya arca semua orang terkejut sbb look nice :)


See ini sencd trip lah yang masa plant materials kiteorang kena kenal pasti nama2 tumbuhan dalam nama saintifik :) see kiteorang sempat pose heeheh at taman jepun wuhuhuu~tak rugilah merantau at negeri orang and the same time melawat tempat2 menarik :) at negeri perak.Gambar ini sebernanya tinggal kenangan lah sebb shazz dia dah berhenti so kurang lagi seorang dalam studio rindu kowt dah lah mulut kau bising eheheh :)



And the last pic is bella spend time with roomate masa revision week :) kiteorang pergi aeon sebernanya nak g d'garden tapi pergi staion 18,baru tahu yang perak nin sebernanya ada 3 aeon taw chuolss manjung,ipoh and d garden :) so ini last kuar with my roomate,so sebernanya banyak lah pengalaman bella ada at negeri orang inshaallah kalau rezeki dapat sambung balik lepas ini pengalaman berpuasa tanpa family yang bella kena alami huhhu so hope bella dapat tempuh :)



That all untuk bella share for todday :) see you bubye :)

FROM:MISS BELLA

1 comment:

syaewewwie abdull said...

sya masuk contest komen terbanyak , jom tolong komen apaper je dekat entry ni .. help me :)

http://elsaulfahdotnet.blogspot.com/2013/04/blogging-contest-by-tumtumshop.html

Total Pageviews